زنگ تفريح
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

کد حرکت متن دنبال موس

آمار وب سایت

 

چنگوره (آوج)

چنگوره(آوج)، روستایی از توابع بخش آوج  شهرستان آوج در استان قزوين ،ايران  است.

جمعیت

این روستا در دهستان حصارولیعصر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۴ نفر (۱۸خانوار) بوده‌است.

معرفی

روستای چنگوره در تیرماه1381 بر اثر زلزله تخریب و روستای جدید در محلی به نام دوُوَ گِچَن به معنی محل عبور شتر بنا گردید.این روستا چنان با صفا و خوش آب و هوا است که در بین اهالی منطقه به نام بهشت گم شده معروف است .از دیر باز چنگوره مهد علم و هنر در منطقه آوج بوده و مهمترین شاخصه آن درصد باسوادان در بین روستاهای اطراف می باشد. از محل های دیدنی آن می توان به قارا تپه-آشاقو چای-بش تپه-یوغوش-پاپو-آغ اتاق-جندره و....اشاره کرد.

روستای قدیم چنگوره

روستای قدیم چنگوره در انبوه درختان بید و صنوبر و گردو محصور بود که نمایی رویایی را به وجود آورده بود.این روستا دارای دو خیابان اصلی و چند محله با نام های باش محله-آرا محله-آشاغو محله-دره محله-غدرآباد و... بود. این روستا دارای یک حمام قدیمی به سبک دوره صفوی - مسجد-آب انبار و مدرسه بود. 

حمام چنگوره

حمام قدیم چنگوره به سبک دوره صفوی در وسط روستا(میدان امام حسین) بنا شده بود.این حمام دارای یک درب ورودی کوچک بوده که با گذر از حدود 7 پله نسبتا بلند به سمت پایین به اتاق رختکن می رسید .این رختکن دارای دو حجره گنبدی شکل با حوضچه کوچک در میان بود.سمت چپ پله ها دربی دیگر روستانشینان را از راهرویی عبور و به داخل حمام هدایت می کرد.داخل حمام حجره ای برای رختکن داخلی وجود داشتکه با حصیر پلاستیکی فرش شده بود.رو به روی رختکن چهار پله بلند مسیر حوض اصلی یا خزینه حمام را مشخص می کرد.خزینه حمام مربعی به ابعاد سه متر در سه متر با عمق یک و نیم متر بود که از گوشه سمت راست و انتهایی با دریچه ای تغذیه می شد.دو طرف خزینه دو دالان وجود داشت که دالان سمت راست برای خروج فاضلاب و سمت چپ محلی دنج برای نظافت شخصی بود.گوشه روبه روی دالان سمت راست حوضچه ای کوچک با شیر آب سرد قرار داشت.سقف این حمام گنبدی با دریچه های شیشه ای بود.به نظر می رسید کل بنا با ساروج و سنگ ساخته شده باشد.کوره خانه این حمام پشت ضلع شرقی قرار داشت که سالها توسط شخصی به نام مرحوم حجت الله محمودی تعمیر و نگهداری می شد.

آب انبار چنگوره

روستای قدیم چنگوره با توجه به بافت روستایی فاقد آب لوله کشی برای خانه ها بود .ولی شیرهای آب در هر کوچه تعبیه شده بود که نیاز روستائیان را بر طرف می کرد..آب شرب توسط لوله از کیلومترها دورتر از محلی به نام چهار چشمه به آب انبار روستا در یوغوش جنوبی هدایت و پس از تصفیه در معرض استفاده عموم قرار می گرفت. روستائیان به کمک شخصی خیّر به نام مرحوم حاج حدادی بنای آب انبار را گذاشته و کلیه کارهای لوله کشی توسط این شخص انجام گرفته بود.آب انبار اتاقی کوچک ساخته شده از سیمان و آجر بود که محل جمع آوری آب چهار چشمه بود.

مسجد

مسجد قدیم چنگوره با هشت ستون چوبی بلند و قطور در وسط و 12 حجره در اطراف در دو طبقه بنا شده بود.محل مسجد کنار حمام روستا قرار داشت.مسجد بدون گنبد و گلدسته بوده است.وسط مسجد سکویی به ارتفاع نیم متر قرار داشت که محلی برای اجرای مراسم تعزیه بود.در طبقه دوم راهرویی کم عرض دور تا دور مسجد را می پیمود و بیشتر برای نشستن زنان و تماشای مراسم استفاده می شده.در ضلع جنوب غربی مسجد محل برپایی سمار و چای بود تا نمازگزاران در حین سخنرانی گلویی تازه کنند.محراب کوچک و ساده به همراه منبر چوبی نمای روحانی به مسجد داده بود.پیش نماز و سخنران برای سالها شیخ محمدرضا زمانی (1313-1387 ه.ش)ملقب به ملا رضا فرزند ملا ابوالمعصوم و از شاگردان آقا شیخ جعفر شریعتمداری بود.

مدرسه چنگوره

مدرسه قدیمی در ابتدای ورودی روستا و نزدیک خرمن یری (خرمنگاه) برپاشده بودکه پس از تخریب در محلی نزدیکتر به روستا با سازه ای جدید بنا شد و شهید محمد علیها نام گرفت .این مدرسه با حیاطی بزرگ با دیواری آجری محصور شده بود که دانش آموزان تا مقطع دبستان در آن تحصیل می کردند.

محصولات چنگوره

از محصولات چنگوره می توان به طور غالب به انگور و گردو اشاره کرد.دیگر محصولات شامل زردآلو- گوجه سبز-سیب-گلابی -هلو -گیلاس-آلبالو و غیره می باشد.

رودخانه روستا

رودخانه روستای چنگوره از کوههای روستای بالادست به نام کامشگان سرچشمه گرفته و پس از رسیدن به روستا به دو شاخه منشعب می شود.شاهراه اول که به آشاغو چای معروف است از دره ها عبور کرده و از ضلع شرق روستا جهت آبیاری جنگلهای پایین دست روستا مورد استفاده قرار می گیرد و مازاد آن به سد چنگوره هدایت می گردد. مسیر رود بالا که به یوخارو چای معروف است دست ساز بوده که توسط روستائیان به خصوص شخصی به نام فرج الله بیع محمدعلیها از کیلومترها دورتر به روستا هدایت شده است.این آب جهت آبیاری باغ و مزارع و همچنن شست و شو مورد استفاده قرار می گرفته.

افراد قدیمی و مشهور چنگوره

از افراد مشهور و قدیمی چنگوره که در قید حیات نیستند می توان به موارد ذیل اشاره کرد: محمد حسین خان(آخرِین کدخدای روستا) مشهدی محمود محمودی(شورایار-قصاب-مغازه دار) اکبر ملقب به الله اکبر(مغازه دار) رشیدی(مغازه دار -شکسته بند) نظر علی اکبری(خدمات دندان و ختنه و تزرقات) کلبزاغا(مغازه دار-حمل و نقل) حاج عزیز محمد علیها(شاعر) ملا حسین علی کریمی(مداح) حاج آقا میرحیدر حسینی(روحانی) حاج احمد اسماعیلی(آهنگر-قلع ساز)


آوج نگین سرسبز کوهستان

:: برچسب‌ها: آوج , آوج نيوز , سرشماري ايران , چنگوره , شهرستان آوج , آوج نيوز , نيوز آوج ,
:: بازدید از این مطلب : 1371
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : آوج نيوز2
ت : شنبه 17 خرداد 1393
.
مطالب مرتبط با این پست

صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
پشتیبانی